Гарбузові пундики: рецепт смачної випічки

Гарбузові пундики: рецепт смачної випічки

Гарбузові пундики — чудові смаколики, які потішать вас і ваших близьких. Їхній м’який, ніжний смак з легким пряним ароматом робить їх ідеальними для будь-якої пори року, особливо — в осінній сезон.

Гарбуз — символ осені та його можна використовувати не тільки для приготування супів чи запіканок, а й для створення смачних десертів. На сторінці //www.tiktok.com/@annasimiachko" rel="follow" target="_blank" style="box-sizing:border-box;color:var(--primary,#c02);transition:color 0.15s, background 0.15s, border-color 0.15s, box-shadow 0.15s, opacity 0.15s, filter 0.15s, -webkit-box-shadow 0.15s, -webkit-filter 0.15s;font-weight:700">annasimiachko показали цікавий рецепт приготування гарбузових пундиків.

Інгредієнти

Молоко
150 мл
Цукор
120 г
Дріжджі
25 г
Гарбузове пюре
250 г
Вершкове масло
50 г
Ванільний цукор
2 пакетики
Сіль
Кориця
1 пакетик
Яйця
3 шт.
Борошно
480 г 
Соняшникова олія
750 мл 

Приготування:

  • Почистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте кубиками та відваріть з дрібкою кориці та ванільним цукром до м’якості. Це приблизно 10-15 хвилин; 
  • Подрібніть його до пюреподібної консистенції блендером або пропустіть через сито;
  • В теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 100 г борошна. Залиште на 10-15 хвилин;
  • В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, яйце, 2 жовтки, решту цукру та ванільний цукор. Потім додайте опару.
  • Почніть поступово вводити решту борошна, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким;
  • У самому кінці додайте вершкове масло кімнатної температури та вимішуйте тісто ще 10-15 хв. За потреби можна додати ще трішки борошна;
  • Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години, доки об’єм не збільшиться вдвічі;
  • Після того як тісто підніметься, розкачайте його на посипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см;
  • Виріжте круги за допомогою склянки чи форми, а в центрі зробіть невеликий отвір. Залиште пончики на 30 хв підійти;
  • Розігрійте олію в глибокій пательні чи фритюрниці;
  • Смажте пончики на середньому вогні по кілька штук одночасно до золотистого кольору з обох боків приблизно по 2-3 хв з кожного боку;
  • Викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії;
  • Ще гарячі пундики обкатайте у суміші цукру і кориці.

Смачного!

 



Загрузка...