Гарбузові пундики: рецепт смачної випічки
17 октября в 17:23
Гарбузові пундики — чудові смаколики, які потішать вас і ваших близьких. Їхній м’який, ніжний смак з легким пряним ароматом робить їх ідеальними для будь-якої пори року, особливо — в осінній сезон.
Гарбуз — символ осені та його можна використовувати не тільки для приготування супів чи запіканок, а й для створення смачних десертів. На сторінці //www.tiktok.com/@annasimiachko" rel="follow" target="_blank" style="box-sizing:border-box;color:var(--primary,#c02);transition:color 0.15s, background 0.15s, border-color 0.15s, box-shadow 0.15s, opacity 0.15s, filter 0.15s, -webkit-box-shadow 0.15s, -webkit-filter 0.15s;font-weight:700">annasimiachko показали цікавий рецепт приготування гарбузових пундиків.
Інгредієнти
- Молоко
- 150 мл
- Цукор
- 120 г
- Дріжджі
- 25 г
- Гарбузове пюре
- 250 г
- Вершкове масло
- 50 г
- Ванільний цукор
- 2 пакетики
- Сіль
- Кориця
- 1 пакетик
- Яйця
- 3 шт.
- Борошно
- 480 г
- Соняшникова олія
- 750 мл
Приготування:
- Почистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте кубиками та відваріть з дрібкою кориці та ванільним цукром до м’якості. Це приблизно 10-15 хвилин;
- Подрібніть його до пюреподібної консистенції блендером або пропустіть через сито;
- В теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 100 г борошна. Залиште на 10-15 хвилин;
- В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, яйце, 2 жовтки, решту цукру та ванільний цукор. Потім додайте опару.
- Почніть поступово вводити решту борошна, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким;
- У самому кінці додайте вершкове масло кімнатної температури та вимішуйте тісто ще 10-15 хв. За потреби можна додати ще трішки борошна;
- Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години, доки об’єм не збільшиться вдвічі;
- Після того як тісто підніметься, розкачайте його на посипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см;
- Виріжте круги за допомогою склянки чи форми, а в центрі зробіть невеликий отвір. Залиште пончики на 30 хв підійти;
- Розігрійте олію в глибокій пательні чи фритюрниці;
- Смажте пончики на середньому вогні по кілька штук одночасно до золотистого кольору з обох боків приблизно по 2-3 хв з кожного боку;
- Викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії;
- Ще гарячі пундики обкатайте у суміші цукру і кориці.
Смачного!
Загрузка...