Як в Ізмаїлі виглядатиме Алея Слава, присвячена полеглим Героям-землякам

Як в Ізмаїлі виглядатиме Алея Слава, присвячена полеглим Героям-землякам

У липні поточного року Ізмаїльська міськрада запропонувала мешканцям міста проголосувати за локацію Алеї Слави, присвяченій жителям міста, які віддали життя у протистоянні російській агресії, аби вшанувати та увічнити пам’ять наших Героїв. За результатами голосування, що тривало місяць, стало відомо, що Алея Слави буде знаходитись на площі Перемоги. У міськраді оприлюднили рішення, у якому показали предпроєктну пропозицію з облаштування Алеї Слави, передає інформаційна агенція «Південь сьогодні».

Як раніше і планувалося, варіант візуалізації Алеї Слави узгоджено з рідними полеглих захисників.

Складатиметься Алея Слави з таких основних елементів: вогників, стели та конструкцій із фотографіями.

Вогники мають бути виготовлені з нержавіючої сталі або алюмінію з покриттям, стійким до атмосферних впливів. Основа під конструкції вогників – з бетону з декоративним покриттям (гранулят або мармурова крихта) або з нержавіючої сталі. Зазначено, що розміри основи мають бути достатньо широкими для стабільності конструкцій, але не перешкоджати руху пішоходів.

Фундамент центральної композиції має бути виготовлено із залізобетону (маркою М300 для посилення міцності та надійності конструктивної системи). Зовнішнє оздоблення – з природного каменю на цементній основі.

Стелла з гаслом «Слава Україні! Героям Слава!» – металева, висотою 2,5 метри, висота підніжжя стели – 1 метр.

Доріжки мають бути облаштовані плиткою із високоякісного бетону: зауважується, що поверхня повинна бути рівною, стійкою до зношування. Уточнюється, що доріжки проєктуються достатньо широкими для зручного пересування. Також буде облаштовано додаткове підсвічування вздовж доріжок.

Конструкції для кріплення фотографій воїнів мають бути виготовлені з міцної нержавіючої сталі або композитних матеріалів, стійких до корозії та ультрафіолетового випромінювання. Дизайн: рейкова панель на бетонній основі. Рамки можуть бути закритими, з використанням захисного скла або акрилу для захисту фотографій від погодних умов.

Також будуть встановлені флагштоки з Державним Прапором України та прапором міста Ізмаїл. Всі матеріали мають бути стійкими до зовнішніх умов та довговічними.

Базову передпроєктну пропозицію облаштування Алеї Слави розробила архітекторка Олена Пашевська. Замовником реалізації проєкту визначили управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міськради.

«Алея Слави – це символічне місце вшанування пам’яті всіх мешканців міста Ізмаїл, які віддали свої життя у протистоянні російській агресії та загинули під час російсько-української війни. Композиція відображає повагу та честь загиблим», – йдеться у рішенні міськради.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: «Південь сьогодні».



Загрузка...