У Білгород-Дністровському районі працювали ветеринари благодійного фонду, які спеціалізуються на роботі в прифронтових зонах

У Білгород-Дністровському районі працювали ветеринари благодійного фонду, які спеціалізуються на роботі в прифронтових зонах

До Білгород-Дністровського району, а саме до Сергіївки та Затоки нещодавно приїхали ветеринари балагодійного фонду «12 вартових». Тут протягом трьох днів волонтери здійснили стерилізацію 221 тварини – котів і собак. Про це у Фейсбук розповіли фахівці головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, яка разом з Veterinarians without Borders виступила партнерами проєкту, передає видання «Південь сьогодні».

Зазвичай «вартові» працюють у прифронтових зонах України, де внаслідок бойових дій склалася кризова ситуація з безпритульними тваринами. Проте вони усвідомлюють, що проблеми з чотирилапими безхатченками існують скрізь, і саме тому обрали цей район Одещини, який, на їх думку, потребує особливої уваги.

Важливою частиною ініціативи стала взаємодія з Держпродспоживслужбою. Волонтери звернулися до Головного управління з проханням про участь державних ветеринарних лікарів в частині вакцинації тварин від сказу. Адже в боротьбі з цією загрозливою хворобою Держпродспоживслужба відіграє ключову роль. Лікарі з Білгород-Дністровської районної лікарні ветеринарної медицини працювали поряд з благодійниками.

«В Україні, де проблема з безпритульними тваринами залишається гострою, ініціативи на кшталт цієї відіграють важливу роль у створенні безпечного середовища не лише для тварин, але й для жителів країни», – зазначають фахівці.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: «Південь сьогодні».



Загрузка...