Горбатий кит грає наввипередки з судном - унікальне відео полярників

Горбатий кит грає наввипередки з судном - унікальне відео полярників

Українські полярники показали, як горбатий кит грає наввипередки з судном.

З борту "Ноосфери" вдалося зняти унікальне відео, повідомив Національний антарктичний центр 27 березня. Судно саме йшло протокою Пенола в Антарктиці (район станції "Академік Вернадський").

"За пропорціями тіла вчені визначили, що цей кит іще підліток. Тож десь неподалік мала бути також його матір. Загалом дитинчата харчуються маминим молоком до року, але вже через шість місяців можуть їсти ту ж їжу, що й дорослі тварини (зокрема криль)", - сказано в повідомленні.

Свою назву горбані отримали через спинний плавець, що надає тілу горбатої форми, а також завдяки звичці під час пірнання сильно вигинати спину в районі цього плавця.

Дорослий горбатий кит має довжину до 18 м, а вагу до 40 т. Цікаво, що зріст людини не перевищує розміри хвостового плавця цієї тварини.

"Горбані мають багато видів активності біля поверхні води, зокрема, чимало стрибають, роблять сітки з бульбашок повітря під час живлення, активно вокалізують і збираються у групи. Про що ж саме спілкуються ці дивовижні істоти, ми вже скоро розкажемо", - додали науковці.

https://www.youtube.com/shorts/Bbi36ye5TGA

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...