У Ренійській громаді 13-річні школярки катували однолітку з психічними вадами та знімали все на камеру телефона

У Ренійській громаді 13-річні школярки катували однолітку з психічними вадами та знімали все на камеру телефона

Три юні мешканки Ізмаїльського району, 2010 та 2011 року народження, жорстоко розправилися над односельчанкою, яка страждає на психічний розлад та має вади розумового розвитку. 

Кримінальна подія, від якої стає моторошно навіть під час розмови про неї, сталася у липні минулого року в селі Нагірне Ренійської територіальної громади. Причиною неймовірної жорстокості неповнолітніх дівчат стало бажання покарати однолітку за начебто висловлені нею на їхню адресу образи.

Дівчата обманом, під виглядом спільного проведення часу, заманили «кривдницю» на територію покинутого об’єкта незавершеного будівництва, де стали катувати розумово відсталу дитину, заподіюючи їй сильний фізичний біль та моральні страждання. Вони били дівчинку, яка не мала можливості до опору, та змушували останню всупереч її волі роздягатися, оголювати частини свого тіла і робити над собою ще жахливіші дії. Все це відбувалося на очах інших присутніх підлітків та фіксувалося на камеру телефону однієї з трьох учасниць кримінального дійства.

Враховуючи те, що в діях трьох неповнолітніх подружок наявні ознаки правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України  – катування, тобто будь-якого умисного діяння, спрямованого на заподіяння особі сильного фізичного болю та морального страждання, але вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей злочин, правоохоронці спрямували до суду відносно них клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.

Днями Ренійський районний суд Одеської області прийняв рішення у справі, оголосивши кожній із трьох правопорушниць застереження. Крім того, суд обмежив їхнє дозвілля та встановив особливі вимоги до поведінки.

Так, неповнолітні фігурантки не можуть перебувати поза домівкою у період з 20:00 по 06:00 год, відвідувати в цей час парки, кафе та інші розважальні заклади. Їм заборонено спілкуватися з потерпілою та наближатися ближче ніж на 50 метрів до місця її проживання, вести листування, телефонні розмови або контактувати через інші засоби зв’язку особисто та/або через третіх осіб.

Дві неповнолітні правопорушниці передані під нагляд матерів, одна – під нагляд батька строком на три роки.

Також батьки повинні солідарно сплатити державі судові витрати у сумі 13383,20 грн.

Джерело: bessarabia.ua



Загрузка...