На Одещині поліцейські оперативно викрили та затримали групу зловмисників, які обікрали крамницю

На Одещині поліцейські оперативно викрили та затримали групу зловмисників, які обікрали крамницю

Один – місцевий, другий – з Дніпропетровщини. Фігурантам повідомили про підозру. Їм загрожує позбавлення волі.

Подія сталася кілька днів тому в одному з населених пунктів Іванівської селищної громади Березівського району. До поліції звернулася власниця магазину і повідомила, що вранці прийшла на роботу і виявила сліди злому та нестачу товару на загальну суму майже 16 тисяч гривень.

Впродовж декількох годин поліцейські встановили особи правопорушників. Ними виявились 39-річний раніше судимий за майнові злочини та спричинення тілесних ушкоджень місцевий житель та його 27-річний знайомий з Дніпропетровської області, який приїхав до нього погостити.

В ході слідства поліцейські з’ясували, що товариші ввечері пошкодили на крамниці віконні ґрати, видавили вікно і проникли до приміщення. Поскладавши у мішки, які взяли із собою, продукти харчування та інший товар, зловмисники покинули місце злочину. 

За місцем мешкання  старшого за віком фігуранта поліцейські вилучили увесь викрадений товар і долучили до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів. Зі слів чоловіків,  викраденим майном вони планували користуватися.

«Ми затримали обох правопорушників в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили їм про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, поєднаній з проникненням у приміщення. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Суд обрав старшому фігуранту запобіжний захів у вигляді цілодобового домашнього арешту, а молодшому - тримання під вартою. За скоєне обом підозрювним загрожує від п’яти до восьми років позбавленням волі. Слідство триває», - зазначив слідчий територіального підрозділу поліції Костянтин Мазур. 

Березівський районний відділ поліції Одещини



Загрузка...