У Харкові ворог влучив ракетами у лікарню (фото ,відео)

У Харкові ворог влучив ракетами у лікарню (фото ,відео)

ЗС РФ вночі завдали ракетного удару по лікарні у Харкові, у якій на момент обстрілу перебували 60 пацієнтів.

Про це інформує пресслужба поліції регіону.

За даними силовиків, ЗС РФ завдали ракетного удару по Харкову близько 00:30. Ворог випустив дві ракети по Салтівському району, які влучили на території медичного закладу.

На місце події оперативно прибули правоохоронці та екстрені служби, які встановили, що внаслідок обстрілу уламкові поранення дістала пацієнтка 1970 року народження. На момент обстрілу у приміщенні медичного закладу перебували 60 пацієнтів та п'ять працівників установи.

"Внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні. Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси. За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад з С-300", - йдеться у повідомленні поліції.

Очільник Харківської ОВА Олег Сигєгубов підтвердив, що ЗС РФ завдали удару по території медичного закладу. Однак о 1:23 посадовець інформував, що поранених внаслідок обстрілу немає.

Мер міста Ігор Терехов о 6:58 уточнив, що у медичному закладі на момент обстрілу перебувало більше 1000 осіб - 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу.

"На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу - в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь - легкий. Щодо руйнувань - від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації", - продовжив Терехов та додав, що екстрені служби ліквідовують наслідки нічного обстрілу.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...