Мешканці села Саф’янівської громади відремонтували будиночок птаху, який чекає на свою другу половинку

Мешканці села Саф’янівської громади відремонтували будиночок птаху, який чекає на свою другу половинку

Кілька днів тому до свого «будиночку» у селі Ларжанка повернувся з далеких країв лелека. Новиною мешканці поділилися у місцевій групі в Фейсбук, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Під дописом з фото ларжанці зазначили, що гніздо птаха, облаштоване на верхівці стовпа, за зиму майже розвалилося. І було б дуже добре допомогти йому зробити ремонт до прибуття його другої половинки.

Вже наступного дня біля гнізда ларжанці помітили будівельний кран. І двох своїх односельців – Бориса Грамму та Андрія Серпіонова. Виявилося, що чоловіки виготовили металевий каркас під гніздо та встановили його на стовпі під залишками гнізда. І тепер лелеці залишилися тільки косметичні роботи.

Сподіваємося, дама серця пернатого оцінить старання, і свого обранця, і гостинних ларжанців.

Нагадаємо, що звивши одного разу гніздо, лелеки повертаються до нього з року в рік. Самці прилітають заздалегідь і охороняють гніздо до повернення самки від суперників. А ще оновлюють  та ремонтують його. Тому гніздо з кожним роком збільшується в розмірі.

Є гарна прикмета. Коли лелека повертається на вподобане місце, та ще й у парі з супутницею, сільських жителів чекає радісна подія, яка віщує народження дитини. Тому молоді сільські жителі облаштовують для лелек місця для гнізд і виведення потомства.

Тож бажаємо ларжанцям, щоб ця прикмета справдилася. І малечі – і чоловічої, і пташиної – в селі побільшало.

Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...