В Україні оцінили російську ракету Циркон

В Україні оцінили російську ракету Циркон

На одному з уламків, враженої 25 березня ракети чітко видно, що вона була збита системою Patriot.

Російська гіперзвукова ракета Циркон, якою ворог вже двічі атакував Київ, не виконує свою визначену бойову задачу та "летить не туди, куди треба". Про це у середу, 27 березня, сказав керівник лабораторії військових досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Андрій Кульчицький у коментарі Суспільному за результатами експертизи уламків Циркону.

"Бойову задачу зазначена ракета не виконує. Все що заряджене, всі характеристики "супер", "гіпер" – все це слова, а насправді до бойового застосування ракеті ще йти та йти. Вона летить не туди куди треба, виконує не ту роботу, для якої пристосована", – заявив він.

Кульчицький запевнив, що українська ППО здатна збивати Циркони. За його словами, на одному з уламків, враженої 25 березня ракети чітко видно, що вона була збита системою Patriot.

Також він повідомив, що бойова частина Циркону містить не більше 40 кілограмів вибухівки.

"Аналізи ми ще поводимо, визначимо яка саме там речовина. Але бойова частина мала: в порівняння і бойовою частиною таких ракет як X-101 та X-22 не йде", – додав він.

Нагадаємо, 25 березня росіяни нанесли ракетний удар з Криму по Києву. У Повітряних силах заявили, що дві ракети було збито. Їх тип уточнювався. Але журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що ворог застосував ракети Циркон.

В результаті російської атаки постраждали 10 осіб. Були зруйновані будівлі у Печерському районі столиці.

Як відомо, 7 лютого росіяни вперше вдарили Цирконом по Києву.


Циркон – російська протикорабельна крилата ракета. Росіяни стверджують, що Циркон є гіперзвуковим та здатен розвивати швидкість понад 8 махів (майже 10 тисяч кілометрів на годину) і уникати будь-яких наявних систем протиповітряної та протиракетної оборони. Крім кораблів, ракета здатна уражати й наземні цілі.



Загрузка...