Поляки скуповують житло в Іспанії на випадок війни у Польщі - ЗМІ

Поляки скуповують житло в Іспанії на випадок війни у Польщі - ЗМІ

Про зростання інтересу жителів Польщі до іспанської нерухомості свідчать не лише слова посередників, а й дані Registradores de España, установи, яка займається збиранням інформації про угоди з нерухомістю.

Громадяни Польщі похилого віку та молодь стали активно цікавитися нерухомістю в Іспанії. Як пише у вівторок, 26 березня, The Warsaw, люди вмотивовані шукати житло на півді бо бояться, що війна може перекинутися на територію їхньої країни. 

Газета вказує, що поляки у 2024 році стали втричі більше купляти житло в Іспанії ніж раніше. 

Зокрема, представник варшавської агенції нерухомості Себастьян Павлак розповів журналістам, що інтерес поляків до іспанської нерухомості почав зростати з початком війни в Україні, але "стрибнув" нещодавно. 

"Зростання за останні два роки очевидне, але на початку цього року воно посилилося, що, ймовірно, пов’язано з новинами з України. Дедалі частіше з’являється інформація, що війна може прийти до нас. Половина клієнтів зізнається в бесідах з нами, що вони думають про дві речі: як безпечно вкласти гроші та куди тікати в разі війни", - зазначив Павлак.

У виданні вказують, що наразі в середньому квартира площею 65 квадратних метрів продається в Іспанії за 160 тисяч євро, тобто за метр доведеться сплатити 2,4 тисячі євро. При цьому більшість польських клієнтів розраховують придбати житло за 150 тисяч євро.

Джерело: ua.korrespondent.net



Загрузка...