Як приготувати одеський форшмак з дунайського оселедця: рецепт від Савви Лібкіна

Як приготувати одеський форшмак з дунайського оселедця: рецепт від Савви Лібкіна

Кілька днів тому журналісти інформаційної агенції «Юг.Today» розповідали читачам про те, чому варто саме зараз йти на базар за дунайським оселедцем. Не будемо повторюватися, але нагадаємо, що відома у всій країні дунайка цього року не велика, але й не маленька – така, як треба. У своїй статті ми радили рибку солити, варити, смажити… Але зовсім забули про один суто одеський рецепт. Саме про нього нагадав підписникам у Фейсбук відомий ресторатор Савва Лібкін, приготувавши форшмак на кухні свого ресторану «Дача».

Отже, готуємо одеський форшмак за рецептом кухара, який не потребує представлення.

Нам знадобиться: 1 велика дунайка вагою 500 грамів, 1 кисле яблуко (сорт «Ренет Симиренка»), ½ позавчорашньої білої булки, 100 мілілітрів молока, 100 грамів домашнього вершкового масла, 1 маленька цибулина, 1 лимон, сіль та чорний перець за смаком.

Дунайку ресторатор радить брати свіжопосолену, а дрібнити її, звісно попередньо очистивши від нутрощів та кісток, виключно ножем.  До рибки Савва додає натерті на «мікротерці» цибулю та яблуко (без шкірки), попередньо розмочену в молоці, віджату та теж подрібнену ножем булку, вершкове масло та сік лимона. Потім солить та перчить усе, а після – «працює блендером», тобто збиває масу ложкою до пишності.

Їсти форшмак Савва Лібкін радить, намазуючи на чорний хліб. Сам маестро високої кухні скуштував свій шедевр, попередньо випивши чарку справжньої української горілки та промовивши «Слава Україні».

А як ви готуєте та їсте форшмак?

Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...