«Дунайські зірочки-2024»: регіональний фестиваль-конкурс вокального мистецтва у Рені(фото)

«Дунайські зірочки-2024»: регіональний фестиваль-конкурс вокального мистецтва у Рені(фото)

У Рені є доброю традицією проведення різних фестивалів та конкурсів, які користуються справжньою любов’ю глядачів. Це фестивалі національних культур (молдавська, гагаузька, болгарська), конкурс «Людина року» та багато інших, які збирають численну аудиторію. Окремо хотілося б сказати про фестиваль-конкурс “Дунайські зірочки”, який збирає на одній сцені майстрів вокального мистецтва. Він, який має статус регіонального, цього року проходить утринадцяте.

Традиційно в ньому беруть участь найкращі голоси Ренійської громади, Ізмаїльського та Болградського районів. Це солісти та творчі колективи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, шкіл естетичного виховання та клубних закладів різних вікових категорій, починаючи від 6-7 років та закінчуючи вокалістами від 22 років. Номінації наступні: академічний вокал, фольклорний спів, естрадний спів та інші види співу. До складу журі входять провідні вокалісти та викладачі. Торік це були викладач вокального відділення Одеського коледжу мистецтв та культури ім. К.Ф. Данькевича Олексій Соловйов, директор комунального закладу «Дитяча школа мистецтв» Сергій Якунін, голова національно-культурного болгарського товариства «Отечество» (м. Рені) Наталія Чобан, солістка Сумської обласної філармонії Катерина Фесенко.

Фестиваль-конкурс «Дунайські зірочки», прийом онлайн-заявок на який закінчується вже зовсім скоро, 10 травня, настільки популярний, що, наприклад, у 2019 році його проводили цілих два дні: спочатку співочий талант учасників журі оцінювало у Будинку культури села Новосільське, а потім у Ренійському Будинку культури.

Минулорічний гала-концерт «Дунайських зірочок» відбувся у міському парку Перемоги та став однією з найочікуваніших подій весни. Дія була приурочена до святкування Міжнародного дня сім’ї, що відзначається 15 травня. Традиційно у таких фінальних концертах беруть участь лауреати першого ступеня, які були нагороджені грамотами та кубками фестивалю-конкурсу.

Джерело: mahala



Загрузка...