Ренійці зібрали кошти на Starlink для земляків, що воюють на сході України

Ренійці зібрали кошти на Starlink для земляків, що воюють на сході України

На лінії фронту дуже важливий стійкий зв’язок, і українські Збройні Сили, як відомо, використовують для забезпечення зв’язку системи Starlink. Однак, на жаль, трапляється так, що вона ушкоджується внаслідок ворожого обстрілу. Нещодавно таке сталося у ренійських хлопців, які воюють на сході України. Вони звернулися по допомогу до земляків.

Нещодавно у місцевих телеграм-каналах з’явилося повідомлення такого змісту: «Поблизу Старлінку наших ренійських хлопців на сході України прилетів руснявий снаряд, ремонту не підлягає, а він їм необхідний не для розваг, а для роботи. Дуже просять допомоги! Кожна гривня стане у нагоді! Ціль: 20 000 ₴».

І вже за два дн оголосили про закриття збору коштів: «Starlink плюс оплата на місяць, навіть ще трошки хлопцям на цигарки залишилося. Усі, хто долучився – ви красавці, дяка від ренійців!»

Нинішній збір – це не перший випадок, коли ренійці допомагають своїм землякам, які зі зброєю в руках захищають Україну. У грудні минулого року ренійські прикордонники звернулися з проханням про допомогу у збиранні коштів на обладнання для збиття «шахедів», а саме прожекторів, які допомагають підсвічувати ворожі дрони під час польоту. За короткий час було зібрано кошти як на перший прожектор, так і на зарядну станцію до нього. А в березні цього року ренійці зібрали кошти на придбання воїнами дрону для аеророзвідки та гуми для пікапа.



Загрузка...