АПАРАТНА НАРАДА В ІЗМАЇЛЬСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ (ВІЙСЬКОВІЙ) АДМІНІСТРАЦІЇ

АПАРАТНА НАРАДА В ІЗМАЇЛЬСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ (ВІЙСЬКОВІЙ) АДМІНІСТРАЦІЇ
27 березня 2024 року начальник Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев провів апаратну нараду.
На нараді начальник управління соціального захисту населення Ізмаїльської РДА Галина Грамма доповіла про забезпечення житлом ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих зазначивши, що у цьому році за трьома житловими програмами Мінветеранів передбачено фінансування в обсязі 5,7 мільярдів гривень. Це дозволить забезпечити виплату грошової компенсації на придбання житла для понад 2000 осіб.
Йдеться про осіб з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок АТО/ООС та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць; внутрішньо переміщеним особам з числа учасників бойових дій та особам з інвалідністю ІІІ групи внаслідок АТО/ООС до 01.06.2018 р.; особам з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих.
Станом на 01.01.2024 року за даними територіальних громад в Ізмаїльському районі обліковується 56 ветерана війни та 6 членів сімей загиблих ветеранів війни, які перебувають на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування на першочергове забезпечення житловою площею.
Про стан відновлення та стратегія розвитку зрошувальної системи Ізмаїльщини доповіла начальниця відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ольга Мінюк. Одним з головних завдань зрошення на території Ізмаїльського району є максимальне відновлення зрошувальних систем. Допомога у розв’язання цього питання має комплексний характер: держава, міжнародні партнери та аграрії поєднали зусилля. Зокрема, за підтримки UAFATA EIB в Україні реалізується міжнародний проєкт із відновлення зрошення. За результатами проєкту обрано чотири зрошувальні системи країни, дві з яких знаходяться в Одеській області — Суворовська і Нагірнянська водні системи. У Державному бюджеті передбачено 200 млн гривень на підтримку водокористувачів. На регіональному рівні передбачено 100 млн грн. З боку міжнародних партнерів є також грантова підтримка: USAID AGRO надав 18,3 млн грн.
Також на нараді заслухали інформацію про роботу відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ізмаїльської районної державної адміністрацій; про стан роботи з проведення мобілізації в Ізмаїльському районі; про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах райдержадміністрації.
За результатами наради Родіон Абашев надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної державної (військової) адміністрації.
Возможно, это изображение 9 человек и люди учатся
Возможно, это изображение 8 человек и люди учатся
Возможно, это изображение 3 человека, люди учатся и стол
 


Загрузка...