Заборонили служби і понизили: РПЦ покарала священика за відспівування Навального

Заборонили служби і понизили: РПЦ покарала священика за відспівування Навального

Очільник Російської православної церкви патріарх Кирило заборонив проводити служби та понизив у чині двох священників. Один із них відспівував опозиційного політика Олексія Навального, другий відзначився антивоєнними висловлюваннями. Про це повідомляє "Сирена" з посиланням на указ Кирила, що потрапив до неї.

"Священику московського храму Покрови Пресвятої Богородиці на Лищиковій горі ієрею Димитрію Сафронову з 15 квітня "заборонено у священнослужінні строком на три роки без права викладання благословення, носіння ряси і священицького хреста". Його понижено в сані до псаломщика", - ідеться в публікації.

За даними ресурсу, Сафронов здійснив панахиду за Навальним на 40-й день після смерті, також священик був на похороні разом із сім'єю політика і проводив панахиди на могилі.

"Причини заборони в документі не вказані (але ми розуміємо)", - зазначає "Сирена".

За даними проєкту SOTA, РПЦ заборонила проводити служби не одному, а двом священикам. Крім Сафронова, "під ніж" Кремля пішов священик із підмосковного Дмитрова Олександр Востродимов.

"Заборона в служінні, що накладалася до Великодня на священика з підмосковного Дмитрова Олександра Востродимова, продовжена до 3 місяців. Священика на цей час понижено до читця. У провину йому поставили якесь самовільне розпорядження церковним майном і поєднання священного сану з якоюсь держслужбою", - сказано в публікації.

Зазначається, що раніше про подібні дії Востродимова нічого відомо не було, гонінням він піддавався за антивоєнні висловлювання.



Загрузка...