Просто тануть у роті: три види пасок, які не треба випікати(фото)
З наближенням Великодня господині шукають оригінальні рецепти пасок, які б здивували рідних та гостей.
Gazeta.ua пропонує приготувати три паски, які не потрібно випікати, але вони однозначно вразять виглядом, ароматом та смаком. ⠀
Сирна паска з полуницею в білому шоколаді
Рецептом поділилась фудблогерка Валерія Велігура в Instagram.
"Я її готую до Великодня вже протягом 5 років і вона подобається всім, без виключення", - каже кулінарка.
Інгредієнти (на форму діаметром 12 см, заввишки - 9 см):
Для основи:
200 г білого шоколаду ⠀ ⠀
Для полуничного прошарку:
150 г полуниці (можна взяти будь-які свіжі або розморожені ягоди)
50 г цукру
1 ч.л. лимонного соку
2 г агар-агару ⠀ ⠀
Для начинки:
10 г желатину
130 мл кокосового @yommy.ua
500 г крем-сиру або кисломолочного сиру (я взяла 50/50)
150 г цукрової пудри
50 г вершкового масла.⠀
Як приготувати
Основу:
Шоколад розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані. Переливаємо в силіконову форму і рівномірно розподіляємо (можна пензликом). Прибираємо у холодильник до застигання.
Полуничний прошарок:
Полуницю нарізаємо кубиками, додаємо цукор, лимонний сік, агар-агар і доводимо до кипіння. Помішуючи, варимо 3 хв до загущення і даємо охолонути до кімнатної температури.⠀ ⠀
Начинку:
Желатин заливаємо кокосовим напоєм, перемішуємо та залишаємо на 20 хв. Після цього розтоплюємо у мікрохвильовці або на плиті.
До крем-сиру/кисломолочного сиру додаємо цукрову пудру, м'яке масло, розтоплений желатин та добре пробиваємо блендером до однорідності. ⠀
Збираємо:
У форму з шоколадною основою шарами кладемо сирну масу та полуничний прошарок. Прибираємо у холодильник на 3-4 год, а краще на ніч.
Перевертаємо десерт, обережно та повільно знімаємо силіконову форму. Прикрашаємо полуницею та подаємо.
Лимонно-макова сирна паска ⠀ ⠀
Ніжна та ароматна лимонна основа та повітряна макова начинка - ця паска просто тане у роті і нікого не залишить байдужим. ⠀
Інгредієнти
500 г кисломолочного сиру
100 г цукру
1 ч.л. ванільного екстракту
100 г вершкового масла
100 г сметани
цедра 1 лимону
куркума або харчовий барвник
40 г маку. ⠀ ⠀
Як приготувати
Мак заливаємо окропом на 30 хвилин і потім через сито зливаємо всю воду.
Форму для паски застилаємо складеною в 3-4 шари вологою марлею.
Кисломолочний сир поєднуємо з цукром, ванільним екстрактом, м'яким вершковим маслом, сметаною, цедрою лимону та пробиваємо блендером до однорідної маси.
Ділимо її на 2 рівні частини: одну поєднуємо з куркумою або жовтим барвником, а другу - з маком.
Дно та боки форми змащуємо жовтою частиною, середину наповнюємо маковою частиною і зверху покриваємо жовтою частиною.
Закриваємо краї марлі, накриваємо тарілкою, ставимо вантаж та прибираємо у холодильник на 12-24 години.
Виймаємо з форми, знімаємо марлю, прикрашаємо та насолоджуємося.
Сирна паска зі смаком "Снікерс"⠀
Можна готувати не тільки на Великдень, а просто як десерт і подавати в стаканчиках, каже Валерія Велігура.⠀ ⠀
Інгредієнти (на форму 11*11 см):
Для карамелі:
115 г цукру
50 г вершкового масла
1/2 ч.л. солі
80 мл вершків 33%
120 г смаженого арахісу⠀ ⠀
Для заварної основи:
2 яйця
90 г цукру
100 мл вершків 33% ⠀ ⠀
Для шоколадної начинки:
60 г молочного шоколаду
30 мл вершків 33%⠀ ⠀
Для основи:
500 г кисломолочного сиру 0-9%
70 г вершкового масла ⠀ ⠀
Як приготувати
Карамель:
На середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, сіль і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо, знімаємо з вогню та даємо охолонути. Пару столових ложок залишаємо для прикраси, до решти додаємо арахіс і перемішуємо. ⠀ ⠀
Заварна основа:
Яйця збиваємо з цукром до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки. Ставимо на середній вогонь, помішуючи, варимо до загущення і даємо охолонути. ⠀ ⠀
Шоколадна начинка:
Шоколад заливаємо гарячими вершками та перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути. ⠀ ⠀
Збираємо:
До кисломолочного сиру додаємо м'яке вершкове масло, заварну основу і пробиваємо блендером до однорідності.
Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку та перемішуємо лопаткою буквально декілька разів, щоб вийшов гарний мармуровий візерунок.
Пасочницю ставимо на тарілку (туди стікатиме рідина) і застилаємо подвійним шаром вологої марлі. Кладемо нашу масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краї марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо вантаж і прибираємо в холодильник на ніч.
Потім перевертаємо пасочницю на тарілку, знімаємо форму, марлю та прикрашаємо карамеллю.