Просто тануть у роті: три види пасок, які не треба випікати(фото)

Просто тануть у роті: три види пасок, які не треба випікати(фото)

З наближенням Великодня господині шукають оригінальні рецепти пасок, які б здивували рідних та гостей.

Gazeta.ua пропонує приготувати три паски, які не потрібно випікати, але вони однозначно вразять виглядом, ароматом та смаком. ⠀


Сирна паска з полуницею в білому шоколаді

 
Сирна паска з полуницею в білому шоколаді
Сирна паска з полуницею в білому шоколаді 

Рецептом поділилась фудблогерка Валерія Велігура в Instagram.


"Я її готую до Великодня вже протягом 5 років і вона подобається всім, без виключення", - каже кулінарка.

Інгредієнти (на форму діаметром 12 см, заввишки - 9 см):

Для основи:

200 г білого шоколаду ⠀ ⠀


Для полуничного прошарку:

150 г полуниці (можна взяти будь-які свіжі або розморожені ягоди)

50 г цукру

1 ч.л. лимонного соку

2 г агар-агару ⠀ ⠀


Для начинки:

10 г желатину

130 мл кокосового @yommy.ua

500 г крем-сиру або кисломолочного сиру (я взяла 50/50)

150 г цукрової пудри

50 г вершкового масла.⠀


Як приготувати

Основу:

Шоколад розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані. Переливаємо в силіконову форму і рівномірно розподіляємо (можна пензликом). Прибираємо у холодильник до застигання.

Полуничний прошарок:

Полуницю нарізаємо кубиками, додаємо цукор, лимонний сік, агар-агар і доводимо до кипіння. Помішуючи, варимо 3 хв до загущення і даємо охолонути до кімнатної температури.⠀ ⠀


Начинку:

Желатин заливаємо кокосовим напоєм, перемішуємо та залишаємо на 20 хв. Після цього розтоплюємо у мікрохвильовці або на плиті.

До крем-сиру/кисломолочного сиру додаємо цукрову пудру, м'яке масло, розтоплений желатин та добре пробиваємо блендером до однорідності. ⠀


Збираємо:

У форму з шоколадною основою шарами кладемо сирну масу та полуничний прошарок. Прибираємо у холодильник на 3-4 год, а краще на ніч.

Перевертаємо десерт, обережно та повільно знімаємо силіконову форму. Прикрашаємо полуницею та подаємо.

Лимонно-макова сирна паска ⠀ ⠀


 
Лимонно-макова сирна паска
Лимонно-макова сирна паска 

Ніжна та ароматна лимонна основа та повітряна макова начинка - ця паска просто тане у роті і нікого не залишить байдужим. ⠀


Інгредієнти

500 г кисломолочного сиру

100 г цукру

1 ч.л. ванільного екстракту

100 г вершкового масла

100 г сметани

цедра 1 лимону

куркума або харчовий барвник

40 г маку. ⠀ ⠀


Як приготувати

Мак заливаємо окропом на 30 хвилин і потім через сито зливаємо всю воду.

Форму для паски застилаємо складеною в 3-4 шари вологою марлею.

Кисломолочний сир поєднуємо з цукром, ванільним екстрактом, м'яким вершковим маслом, сметаною, цедрою лимону та пробиваємо блендером до однорідної маси.

Ділимо її на 2 рівні частини: одну поєднуємо з куркумою або жовтим барвником, а другу - з маком.

Дно та боки форми змащуємо жовтою частиною, середину наповнюємо маковою частиною і зверху покриваємо жовтою частиною.

Закриваємо краї марлі, накриваємо тарілкою, ставимо вантаж та прибираємо у холодильник на 12-24 години.

Виймаємо з форми, знімаємо марлю, прикрашаємо та насолоджуємося.

Сирна паска зі смаком "Снікерс"⠀


 
Сирна паска зі смаком "Снікерс"⠀

Сирна паска зі смаком "Снікерс"⠀
 

Можна готувати не тільки на Великдень, а просто як десерт і подавати в стаканчиках, каже Валерія Велігура.⠀ ⠀


Інгредієнти (на форму 11*11 см):

Для карамелі:

115 г цукру

50 г вершкового масла

1/2 ч.л. солі

80 мл вершків 33%

120 г смаженого арахісу⠀ ⠀


Для заварної основи:

2 яйця

90 г цукру

100 мл вершків 33% ⠀ ⠀


Для шоколадної начинки:

60 г молочного шоколаду

30 мл вершків 33%⠀ ⠀


Для основи:

500 г кисломолочного сиру 0-9%

70 г вершкового масла ⠀ ⠀


Як приготувати

Карамель:

На середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, сіль і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо, знімаємо з вогню та даємо охолонути. Пару столових ложок залишаємо для прикраси, до решти додаємо арахіс і перемішуємо. ⠀ ⠀


Заварна основа:

Яйця збиваємо з цукром до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки. Ставимо на середній вогонь, помішуючи, варимо до загущення і даємо охолонути. ⠀ ⠀


Шоколадна начинка:

Шоколад заливаємо гарячими вершками та перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути. ⠀ ⠀


Збираємо:

До кисломолочного сиру додаємо м'яке вершкове масло, заварну основу і пробиваємо блендером до однорідності.

Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку та перемішуємо лопаткою буквально декілька разів, щоб вийшов гарний мармуровий візерунок.

Пасочницю ставимо на тарілку (туди стікатиме рідина) і застилаємо подвійним шаром вологої марлі. Кладемо нашу масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краї марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо вантаж і прибираємо в холодильник на ніч.

Потім перевертаємо пасочницю на тарілку, знімаємо форму, марлю та прикрашаємо карамеллю.



Загрузка...