Євробачення-2024. Повітряний простір у Мальме буде закрито

Євробачення-2024. Повітряний простір у Мальме буде закрито

Євробачення відбудеться у травні у місті Мальме. Півфінали проведуть 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня.

Повітряний простір у шведському місті Мальме буде закритий на період проведення пісенного конкурсу Євробачення-2024. Про це повідомила громадська телерадіокомпанія SVT Nyheter.

Влада міста вирішила піти на такий крок, оскільки занепокоєна можливими терористичними атаками та загрозами зриву пісенного конкурсу.

Тому місцева поліція буде зобов'язана швидко реагувати на можливі масові демонстрації та чутки про підготовку міжнародних терористичних організацій комплексних атак. Правоохоронці також перекриватимуть повітряний простір і використовуватимуть технології, щоб запобігти польотам безпілотників над місцем проведення заходу.

"Вони можуть зірвати подію. Тому буде створено безпольотну зону, і цю систему ми зможемо використовувати для її моніторингу", - зазначає Пер Енгстром, начальник національного управління поліції.

Крім того, буде посилено поліцейський контроль на вулицях. До місцевої поліції приєднаються збройні сили та поліція з Данії та Норвегії, які контролюватимуть все - від арени до супутніх заходів, готелів та демонстрацій.



Загрузка...