Дунайські порти отримали в подарунок нове лоцманське судно

Дунайські порти отримали в подарунок нове лоцманське судно

Сьогодні віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков разом із заступницею адміністратора Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку USAID – US Agency for International Development Ізобель Коулман та послом США Бріджит Брінк урочисто передали нове лоцманське судно для потреб Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority. Про це міністр розповів на своїй сторінці в Фейсбук, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Судно збудували в Україні силами національного виробника за повного фінансування USAID. Найближчим часом воно розпочне роботу у порту Рені.

«Додаткове судно означає можливість збільшення суднозаходів і це один з механізмів Стратегії розвитку портів Дунайського кластеру. Порти Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ у минулому році забрали на себе третину всього вантажообігу. За останні 4 місяці дунайські порти обробили понад 5,5 млн тонн вантажів, з яких на експорт – 4 млн тонн», – розповів міністр.

Він також зазначив, що, загалом, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури системно співпрацює з американськими партнерами над розвитком портового кластеру. Завдяки цій співпраці було залучено обладнання для захисту обʼєктів критичної інфраструктури морських портів, передано спеціальну техніку для вантажоперевалки, залучено додаткове фінансування для проєктів розвитку логістики в регіоні.

«Високо цінуємо нашу співпрацю і вдячні USAID – Адміністратору Агентства Саманті Пауер, її заступниці Ізобель Коулман та Послу США Бріджіт Брінк U.S. Embassy Kyiv Ukraine за системну та послідовну підтримку розвитку, відновлення та модернізації України», – додав Олександр Кубраков.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...