Всесвітньовідома уродженка Болградського району стала постановницею виступу українських співачок на «Євробаченні-2024»

Всесвітньовідома уродженка Болградського району стала постановницею виступу українських співачок на «Євробаченні-2024»

Кліпмейкер Таня Муіньо стала режисеркою номера Alyona Alyona та Jerry Heil на «Євробаченні-2024». Про це співачки повідомили в інтерв’ю Billboard, пише KP.ua, передає «Юг.Today».

«Вона дуже талановита, і те, що вона робить, є таким важливим для нас, бо вона не лише талановита українка, яка почала працювати в Голлівуді, але вона зробила те, чого не робив ніхто в музичній індустрії до неї, і ми так пишаємося нею. Вона є частиною нашої культури», – зазначили виконавиці.

У розмові з журналістами Alyona Alyona та Jerry Heil уточнили, що ця співпраця вкотре наголошує на ідеї пісні «Teresa & Maria», з якою вони представлятимуть Україну на конкурсі в Мальме – «єдність людей, єдність жінок, дів».

«Ми зрозуміли: це те, як ми хочемо через наш номер говорити до світу! Єдність, сталева сила дів, віра і воля! Музика таки поєднує світ, ми впевнені! І знаємо, що ця постанова поєднає серця по всьому світу у прагненні до перемоги світла над пітьмою!» – додали артистки.

Повний номер дуету ми побачимо вже у першому півфіналі «Євробачення», який відбудеться 7 травня. Артистки вийдуть на сцену п’ятими. Після першої репетиції постановки стало відомо, що в номері Jerry Heil постане з нарощеним довгим волоссям і в довгій пастельній сукні, а Alyona Alyona – у сірому костюмі з плащем і об’ємними рукавами. Вбрання обох також прикрашені елементами обладунків, в яких закладено сенс незламності та героїзму українського народу. У постановці ми побачимо величезний камінь, на який підійматиметься Jerry Heil. При цьому в самому номері акцент зроблено на роботу камер і не використовуватиметься піротехніка.

Таня Муіньо за п’ять років встигла попрацювати з Кеті Перрі, Біллі Айліш, Lil Nas X, Cardi B, Lizzo, The Weeknd, Брітні Спірс та Елтоном Джоном, Doja Cat та Ленні Кравіцом, а також зняла два кліпи для Гаррі Стайлса. Вона лауреат премії MTV Video Music Awards за найкращу операторську роботу та поп-відео та дворазовий номінант на Grammy у категорії «Найкраще музичне відео».

Нагадаємо, що Таня Муіньо одночасно має українське та кубинське коріння. Відомо, що мама режисерки родом з міста Болград, а її тато народився на Кубі. Зі слів дівчини, вона до 6 років жила у Гавані, тому знає, що таке велика кубинська сім’я. Згодом родина переїхала до Болграду, де Таня закінчила місцеву школу-ліцей.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...