Гостьова лекція американської колеги (фото)

Гостьова лекція американської колеги (фото)

1 травня 2024 року викладачі кафедри англійської філології та світової літератури разом з магістрантами факультету були присутні на гостьовій лекції американської колеги Ліз Пшигуса (Liz Basok-Pshigusa) з університету Огайо. Лекція була присвячена методам викладання англійської мови як іноземної. Ліз поділилася своїм досвідом викладання в Угорщині та Україні, представивши на обговорення широкий спектр методичних проблем. Пропустивши свої спостереження крізь власний досвід, лекторка зробила акцент  на мотивації та заохоченні студентів. Вона представила так званий «The Silent Way» –   метод тихого навчання, коли вчитель мінімізує свою мовну діяльність в аудиторії та надає студентам більші можливості для живого спілкування. «The Silent Way» характеризується проблемно-пошуковим підходом до організації навчання і був розроблений Калебом Гатеньо, відомим представником когнітивізму.  Гатеньо вважав, що в учнів слід розвивати самостійність і відповідальність, вони повинні співпрацювати один з одним в процесі розв’язання мовних завдань. А вчитель має лише дати імпульс на початку уроку, відводячи на своє говоріння  10 % навчального часу.

Лекторка відмічає, що головне місце в навчанні мови займає лексика, а не граматика. На першому етапі вивчення іноземної мови треба виконувати більше вправ на читання та аудіювання, в той час, як на старшому етапі превалюють завдання на говоріння. Нашу увагу сконцентрували на методі натурального навчання (natural approach).

Викладачі кафедри та магістранти взяли активну участь в обговоренні проблемних питань вивчення іноземних мов.

Ізмаїльський державний гуманітарний університет став майданчиком обміну досвідом представників різних країн.  Сподіваємось, що подальше співробітництво  буде плідним для обох сторін.

Викладач кафедри англійської мови та світової літератури,  Шиляєва Тетяна

Джерело: idgu.edu.ua

Гостьова лекція американської колеги 6

Гостьова лекція американської колеги 5
Гостьова лекція американської колеги 4
Гостьова лекція американської колеги 3
Гостьова лекція американської колеги 2
Гостьова лекція американської колеги 1


Загрузка...