Поліцейські Ізмаїлу нагадали правила продажу алкоголю (фото)

Поліцейські Ізмаїлу нагадали правила продажу алкоголю (фото)

В Ізмаїлі правоохоронці Патрульної поліції та сектору ювенальної превенції Ізмаїльського районного відділу поліції поспілкувалися з реалізаторами алкоголю, аби нагадати, що продаж будь-яких алкогольних напоїв дозволено лише з 18 років.

Зокрема, поліцейські розʼяснювати норми щодо відповідальності реалізаторів за недотримання закону: порушення тягне за собою адміністративну відповідальність згідно статті 156 КУпАП — накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень.

Штраф доведеться сплатити не лише власнику або адміністрації магазину, а й продавцю, який безпосередньо продав заборонений товар дітям.

Звісно, що на горіхи дістанеться й батькам дитини, яка вирішить спробувати розпивати алкогольні напої – у законодавстві це трактується як «неналежне виховання» у випадку з дітьми віком до 16 років та як вживання алкогольних у громадському місці у випадку з тими, кому вже виповнилося 16.

Разом з тим, реалізатори в Ізмаїлі демонструють свідомість у такому питанні, а тому залюбки розміщували тематичні наліпки, які мають нагадувати дітям, що алкоголь та дитинство – несумісні.

Джерело: izmnews.info

 



Загрузка...