З окупації повернулися кілька жителів Херсонщини, серед них - діти

З окупації повернулися кілька жителів Херсонщини, серед них - діти

Повернення стало можливим завдяки співпраці організації Save Ukraine, органів опіки та піклування, служби у справах дітей.

На Херсонщині на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 16-річну дівчину сироту, а також хлопця та дівчину, 18 років, позбавлених батьківського піклування, а також матір з двома дітьми. Про це в п'ятницю, 5 квітня, повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Молодь не змогла більше терпіти жахи російської окупації, а тому наважилися евакуюватися. Разом із ними виїхала ще одна родина. Це мати та її двоє дітей: 15-річна дочка та 5-річний син. Росіяни вимагали, щоб діти ходили до так званих російських освітніх закладів", - повідомляє Прокудін.

Повідомляється, що повернення стало можливим завдяки співпраці організації Save Ukraine, органів опіки та піклування, служби у справах дітей.

"Нині всі, кого вдалося вирвати з лап російських окупантів, перебувають у безпечному місці, з ними працюють лікарі та психологи. Вітаю на українській землі й дякую усім, завдяки кому це повернення стало можливим", - додає керівник ОВА.



Загрузка...