Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань: під завалами досі понад 100 людей

Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань: під завалами досі понад 100 людей

На Тайвані рятувальники намагаються дістатися до понад 100 людей під завалами, які після найсильнішого за останні 25 років землетрусу опинилися заблокованими у шахтах і національному парку.

Близько 80 людей опинилися в пастці у гірничодобувних районах, повідомляє Reuters. Кількість жертв землетрусу зросла до дев'яти осіб, а кількість постраждалих - до 821.

"Пошукові роботи навколо найбільш постраждалого міста Хуалянь на східному узбережжі ускладнюються понад 50 підземними поштовхами, що сталися у середу, 3 квітня. За даними Центральної метеорологічної адміністрації Тайваню (CWA), впродовж наступних чотирьох днів очікуються поштовхи магнітудою від 6,5 до 7 балів", - пише видання.

Близько 50 працівників готелю застрягли в національному парку Тароко. Їхня колона з чотирьох мікроавтобусів опинилася у пастці на гірській дорозі через зсув ґрунту. Сигнали мобільних телефонів вказують на те, що вони, можливо, знайшли притулок у системі печер Цзюцю. Рятувальні команди намагаються розчистити дорогу, щоб дістатися до них.

"Місцеві ЗМІ повідомляють про трьох туристів і одного водія, що загинули в парку після обвалів", - сказано в повідомленні.

Також землетрус магнітудою 6 балів стався 4 квітня біля узбережжя префектури Фукусіма в Японії.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...