У Часовому Яру залишаються понад 700 людей - глава МВА

У Часовому Яру залишаються понад 700 людей - глава МВА

Попри ворожі удари, відсутність електроенергії, води і газу, чимало жителів не готові виїжджати.

Попри щоденні обстріли у Часовому Яру на Донеччині залишаються 785 осіб. Про це заявив начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус, передає Радіо Свобода.

За його словами, місцева влада намагається людям довести, що евакуація рятує життя. Однак, попри ворожі удари, відсутність електроенергії, води і газу, чимало жителів не готові виїжджати.

"Більшість - це люди пенсійного віку, кому далеко за 60. Казати, що вони не знають, куди їхати - не зовсім правильно. Вони не розуміють, як вони себе будуть бачити у суспільстві далі. Тут вони перебувають вдома. Так, постійна небезпека. Так, постійно стріляють. Так, відсутність електроенергії, води, газу. Але вони вдома. Це їхній основний наратив. Вони кажуть, що вони вдома і їм нікуди їхати. Постійні обстріли, що не вщухають, тиші у місті в останні місяці просто не існує", - зазначив Чаус.

Він додав, що для тих, хто залишається у місті, привозять воду та продуктові набори.

"Є якісь хвилини затишшя, але номінально. Щодня артилерія, авіація, міномети. З кожним днем все складніше і складніше. Щодо гуманітарної ситуації - працюємо далі. Гуманітарну допомогу жителі отримують - розвезення води, мінімальний набір того, що можна зробити під час бойових дій, ми виконуємо, не дивлячись на ризики і складну ситуацію", - розповів глава МВА.



Загрузка...