Зеленський назвав дві ГЕС, які зазнали ударів

Зеленський назвав дві ГЕС, які зазнали ударів

Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова, зазначив президент.

Відбулося перше засідання Ставки верховного головнокомандувача, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram в п’ятницю, 29 березня.

За його словами, російські терористи знову били по українській енергетиці і виклики дуже серйозні.

"Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні", – написав Зеленський.

Глава держави заслухав доповіді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенко, голів правлінь Укренерго та Нафтогазу Володимира Кудрицького та Олексія Чернишова. Обговорювлись найбільш дієві способи фізичного захисту та їх упровадження на інших об’єктах.

Другим питанням Ставки стали контракти на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу.

"На перший план вийшла потреба в ППО. Через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси. Доручив посилити роботу з партнерами. Розраховуємо на їхню швидку реакцію", – додав президент.



Загрузка...