В Україні заблокують ворожі YouTube-ресурси - Центр протидії дезінформації(фото, відео)

В Україні заблокують ворожі YouTube-ресурси - Центр протидії дезінформації(фото, відео)

Про це в черговому випуску проєкту «Про війну» повідомили його ведучі - лейтенант, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ої бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат».

За словами Коваленка, перемовини про блокування проросійських ресурсів в Україні вже ведуться з адміністрацією YouTube.

«Наш центр виявив YouTube-проєкти, які пов’язані з підсанкційними телеканалами «Наш», «112-Україна», «NewsOne». Там кілька проєктів, на які запрошують так званих «біженців», що сидять за кордоном і є постійними експертами на мураєвсько-медведчуківських телеканалах. У публічному просторі є інформація про кожен із цих продуктів. Ми їх проаналізували і складається враження, що вони знову піднімають голови і кличуть Кремль у Київ. Ми працюємо з СБУ і будемо блокувати ці ресурси», - наголосив він.

Водночас Дмитро «Дипломат» застеріг від звинувачень української влади в порушенні свободи слова, оскільки діяльність ворожих ресурсів з цим поняттям нічого спільного не має.

«Нічого спільного зі свободою слова в пропагандистських наративах ворога немає. Свобода слова - це коли ти підтримуєш своє суспільство. А коли ти вихваляєш, як добре «на Росії», - це стаття про держзраду і пряма дорога до СБУ. Нічого спільного зі свободою слова в такій журналістиці немає. І не підміняйте поняття. Це нормально, коли закривають пропагандистські канали ворожої держави, яка на нас напала. Це абсолютно правильно, логічно і доцільно», - вважає офіцер.

Він запропонував ознайомитись на сайті ЦПД з переліком інформаційних каналів, які поширювали ворожу пропаганду, і закликав користувачів заблокувати їх уже зараз.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат».



Загрузка...