Евакуація на Сумщині: у 5-кілометровій прикордонній зоні залишаються люди

Евакуація на Сумщині: у 5-кілометровій прикордонній зоні залишаються люди

Наразі 25 людей відмовилися від евакуації і своїм транспортом, і не скористалися евакуаційним. Це люди віком 60+, більшість 80+.

До повномасштабного вторгнення РФ у Великописарівській громаді Сумської області проживало 10 тисяч людей. З початком активних бойових дій у березні поточного року залишилося близько половини жителів. У 5-кілометровій зоні наразі проживає 25 людей. Про це в ефірі Суспільного повідомила голова громади Людмила Бірюкова.
 
За її словами, мешканці сіл відмовилися від евакуації і добровільно не покинули територію. І при загостренні, два тижні тому, відмовилися від евакуації і своїм транспортом, і не скористатися евакуаційним. Це люди віком 60+, більшість 80+.
 
Доступу до 5-кілометрової прикордонної зони місцева влада, волонтери та гуманітарні місії не мають. 
 
"Сподіваюся що запаси у кожного є, бо ми живемо у селі. Донори нас досить гарно підтримували останні півтора року", - сказала Бірюкова.
 
У 20 із 24 населених пунктах Великописарівської громади немає електроенергії. У громаді не працюють медичні заклади. Чотири населених пункти, які знаходяться у 5-кілометровій зоні, знищені вщент.


Загрузка...