Макрон висловився про введення військ в Україну

Макрон висловився про введення військ в Україну

Президент Франції наголосив, що для того, "щоб був мир в Україні, ми не повинні бути слабкими".

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував свою заяву про можливе введення військ в Україну. Зокрема, за його словами, він не впевнений в цьому, проте не виключає такого кроку. Про це французький лідер заявив у своєму інтерв'ю місцевому телеканалу TF 1 Info.

"Ми не впевнені, що це зробимо. Нині ми не перебуваємо в такій ситуації, але ми не виключаємо цього варіанту на даний момент... Я припускаю обговорення цієї можливості", - наголосив він.

За його словами, західні країни "наклали занадто багато обмежень... на свій словниковий запас".

"Ми не в ескалації. Ми не в стані війни з Росією. Просто ми повинні бути чіткими, ми не повинні дозволити Росії перемогти", - пояснив Макрон.

Війна в Україні є "екзистенційною для нашої Європи і для Франції", переконаний голова держави.

"Франція - це сила миру. Просто сьогодні, щоб був мир в Україні, ми не повинні бути слабкими. І тому ми повинні свідомо дивитися на ситуацію і ми повинні з рішучістю, волею, сміливістю сказати, що ми готові використовувати засоби для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб Росія не виграла", - наголосив Макрон.

За його словами, за останні місяці ситуація для України стала "набагато складнішою".

"І тому так, я вам кажу з великою відповідальністю: початок 2024 року повинен стати для нас стартом", - додав він.

У разі перемоги Росії в Європі більше не буде безпеки, бо голова Кремля Володимир Путін не дотримується своїх зобов’язань і не зупиниться на Україні, переконаний президент Франції.



Загрузка...