Варшава почала готувати бомбосховища на випадок "непередбачуваних ситуацій"

Варшава почала готувати бомбосховища на випадок "непередбачуваних ситуацій"

У середу, 13 березня, мер Варшави Рафал Тшасковський оголосив про новий план виділення 117 мільйонів злотих (27 мільйонів євро) на будівництво бомбосховищ та інші заходи безпеки протягом наступних двох-трьох років.

Зазначається, що такий крок був зроблений на тлі  заяв президента Росії Володимира Путіна, що він "готовий" до ядерної війни. Про це пише Politico.

За словами польського мера, бомбосховища є частиною стратегії Варшави на найближчі роки, спрямованої на "здійснення найбільш значних інвестицій, які дозволять нам підготуватися до будь-якої непередбачуваної ситуації".

Нещодавній аудит бомбосховищ у Польщі показав, що менше 4% населення країни мають доступ до захисного простору в разі бомбардування. У звіті додається, що укриття також не відповідають основним правилам, технічним характеристикам та обладнанню.

Підземні паркінги та станції метро є одними з місць у місті, які пропонується використовувати як бомбосховища. Загалом, за словами мера, 7 мільйонів кв. м площі у Варшаві можуть бути переобладнані під бомбосховища.

Нова програма "Варшава захищає" забезпечить такі сховища електрикою та водою. Частина плану полягає в тому, щоб допомогти лікарням підготуватися до небезпеки і навчити громадян, як реагувати в надзвичайних ситуаціях.



Загрузка...