Сили оборони відбили всі ворожі штурми і знищили рідкісний "Зоопарк" росіян: зведення Генштабу і карти

Сили оборони відбили всі ворожі штурми і знищили рідкісний "Зоопарк" росіян: зведення Генштабу і карти

За минулу добу на фронті відбулося 72 бойових зіткнення. На Лиманському та Авдіївському напрямках ЗСУ відбили по 15 та 16 атак відповідно, а на Новопавлівському напрямку ворог 21 раз намагався прорвати оборону. ЗСУ також вдалось уразити рідкісний радіолокаційний комплекс "Зоопарк" та ЗРК Бук-М1

Про це повідомляє Генштаб в щоденному ранковому зведенні.

За день ворог завдав 8 ракетних та 114 авіаційних ударів, а також провів 107 обстрілів з РСЗВ. Під артилерійським вогнем були понад 145 населених пунктів.

Вночі противник також вчергове атакував Україну, запустивши 22 БпЛА типу "Shahed". Проте Сили та засоби протиповітряної оборони знищили 17 ударних БпЛА.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 15 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Григорівка та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 6 атак противника в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка, Ступочки та східніше Часового Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 16 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 7 разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, здійснено 1 спробу штурму позицій наших військ.

Разом з цим українські військові також продовжують завдавати втрат противникові. Лише за минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 пункту управління противника.

А також підрозділи ракетних військ завдали ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння та техніки, уразили зенітний ракетний комплекс Бук-М1 та радіолокаційний комплекс контрбатарейної боротьби 1Л219 "Зоопарк".

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...