Як довго зберігається баночне пиво: названо три важливі умови

Як довго зберігається баночне пиво: названо три важливі умови

Пиво в алюмінієвих банках має погану репутацію серед поціновувачів цього напою, і часто ці претензії є необґрунтованими. Як мінімум, така тара має певні переваги при зберіганні пива – захищає напій від негативного впливу світла.

Однак залишимо переваги чи недоліки банки як такої, а розглянемо лише один аспект – як довго зберігається баночне пиво? Видання Tasting Tableстверджує, що за умови правильного зберігання напій не втрачає своїх характеристик протягом двох років. 

Але, щоб досягти таких показників, необхідно зберігати пиво в прохолодному темному місці, наприклад у холодильнику чи льосі. Звичайно, щойно ви відкриєте банку, строк "життя" пива скоротиться до лічених годин. Якщо ви чомусь не стали допивати пиво з відкритої банки, його треба поставити в холодильник, герметично закривши отвір.

На строк "життя" пива впливають три основні фактори: тепло, світло і – якщо йдеться про вже відкриту банку – кисень. В теплому приміщенні із прямим доступом до атмосферного кисню пиво швидко втрачає смакові властивості, адже хімічні сполуки, які надають йому характерного смаку та запаху, розпадаються. Світло, особливо прямі сонячні промені, має ще згубніший ефект – змінює смак і запах хмелю в напої, роблячи його схожим на сморід скунса. 

Якщо банка пива тривалий час (принаймні кілька місяців) простояла в холодильнику, перш ніж пити, понюхайте напій. Будь-який запах, відмінний від характерного аромату пива має вас зупинити. Прострочене пиво найчастіше пахне сечею або спреєм від скунса. Відсутність бульбашок газу або несвіжий, схожий на картонний смак також є натяками на те, що вам слід збігати до магазину по іншу банку чи пляшку.



Загрузка...