"Ми нічого не виключаємо": глава МЗС Франції зробив нову заяву про війська НАТО в Україні

"Ми нічого не виключаємо": глава МЗС Франції зробив нову заяву про війська НАТО в Україні

Франція створює альянс країн для можливого відправлення західних військ в Україну. Париж поглиблює своє протистояння з Берліном.

У п'ятницю, 8 березня, міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне відвідав Литву, де зустрівся з колегами з країн Балтії та України, щоб підтримати ідею про те, що іноземні війська можуть допомогти Україні в таких сферах, як розмінування.

"Не Росія повинна вказувати нам, як ми повинні допомагати Україні в найближчі місяці або роки", - цитує Сежурне видання Politico. "Не Росія повинна визначати, як ми будемо діяти, або встановлювати червоні лінії. Ми вирішуємо це між собою".

Сежурне неодноразово згадував операції з розмінування як можливий варіант, кажучи, що це "може означати наявність деякої кількості персоналу, але не для ведення бойових дій".

Зустріч відбулася в той момент, коли Україна потерпає від нестачі артилерійських боєприпасів, через що їй важко зупинити російські атаки.

"Україна не просила нас надіслати війська. Наразі Україна просить нас надіслати боєприпаси", - заявив французький міністр. "Ми нічого не виключаємо на найближчі місяці".

Балтійські міністри похвалили Францію за "нестандартне мислення".

"Не може бути ніяких "але". Ми повинні проводити червоні лінії для Росії, а не для себе. Жодна форма підтримки України не може бути виключена. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну скрізь, де це найбільш необхідно", - заявив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.



Загрузка...