НАРАДА ЩОДО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ПРОЗОРОСТІ І ПІДЗВІТНОСТІ НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

НАРАДА ЩОДО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ПРОЗОРОСТІ І ПІДЗВІТНОСТІ НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ
10 травня 2024 року голова (начальник) Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Родіон Абашев провів нараду щодо спостереження прозорості і підзвітності на території Ізмаїльського району. У заході взяли участь перший заступник голови Ізмаїльської РД(В)А Сергій Проданов, заступниці голови Ізмаїльської РД(В)А Ірина Холостенко і Марина Деной, начальник відділу фінансів РД(В)А Олеся Запорощенко, а також представники волонтерського руху Ізмаїльщини Альона Колеснік і Ганна Іванина.
Ізмаїльською районною державною (військовою) адміністрацією постійно ведеться моніторинг запланованих публічних закупівель територіальних громад на суму понад 50 тис. грн та щоп’ятниці надається зведений звіт до Одеської обласної державної (військової) адміністрації.
Питання використання коштів державного та місцевого бюджетів органами виконавчої влади та місцевого самоврядування є актуальним в умовах воєнного стану. Наразі в пріоритетах нашої держави — забезпечення ЗСУ, тому потрібно з великою відповідальністю планувати видатки бюджету, враховуючи першочергові потреби держави у спрямуванні коштів на потреби обороноздатності України.
На нараді були розглянуті усі заплановані територіальними громадами публічні закупівлі щодо їх доречності та доцільності в умовах сьогодення. Було зазначено, що загальна кількість договорів з 1 травня поточного року складає 22 на загальну суму понад 45 млн. грн.
В ході зустрічі у волонтерів виникли деякі зауваження і питання щодо процедури проведення і складання договорів на публічні закупівлі. Представниками керівництва РДА було зазначено, що райдержадміністрація не є замовником послуг. У разі виникнення питань складається протокол, який надсилається до відповідної територіальної громади. Також може здійснюватися виїзд на місце з метою перевірки і з’ясування проблемних моментів.
На зображенні може бути: 5 людей та люди навчаються
На зображенні може бути: 4 людини та люди навчаються
На зображенні може бути: 4 людини, люди навчаються, стіл та текст


Загрузка...