«Чек»: фільм, присвяченій пам’яті морпіха з Ізмаїльського району, чиє життя обірвалося на Донеччині(фото, відео)

«Чек»: фільм, присвяченій пам’яті морпіха з Ізмаїльського району, чиє життя обірвалося на Донеччині(фото, відео)

Нещодавно на YouTube був опублікований фільм, присвяченій пам’яті морського піхотинця, старшого матроса глибинної розвідки, уродженця селища Суворове Ізмаїльського району В’ячеслава Чекмарьова, який загинув у боротьбі за Україну на Донецькому напрямку, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

У створенні стрічки про захисника зокрема взяли участь його рідні, друзі, однокласники, земляки та командир, а ініціатором, сценаристом та режисером стала Марія Генчевська, яка була другом В’ячеслава:

«Це була моя ідея одразу після загибелі Славіка. Він займався у народному театрі «Сонечко» в Суворовському будинку культури. Я тоді була режисером, він – талановитим школярем, артистичним та відповідальним учасником. Він дуже обдарована особистість, багато творчих колективів відвідував та обожнював сцену. Після завершення школи Славіком та мого переїзду в Одесу, наша дружба продовжилася. Ми часто спілкувалися, переписувалися, ділилися планами. Я пишалася ним та вірила в нього, а він знав, що міг знайти в мені підтримку та просто дружньо поговорити», – розповіла Марія.

Значний внесок у створенні фільму зробив й однокласник та друг В’ячеслава – Влад Павлов, який здійснював монтаж стрічки та написав власну музику до неї.

Марія поділилася, що вдячна тим, хто погодився на участь у фільмі-пам’яті, а також щиро вірить, що її друг, захисник України, заслуговує на увіковічення пам’яті:

«Дуже вдячна, тим хто записав відео та погодився на участь у фільмі-пам’яті. Це складно, бо говорити й придушувати сльози досить тяжко. Чек любив бути головним, виконувати головні ролі і на сцені, і в суспільстві. Я не могла не створити фільм про нього. Він заслуговує на увагу, вічну шану та пам’ять. Маємо пам’ятати подвиг наших героїв та цінувати, примножувати те, за що вони віддали своє життя».

В’ячеслав Чекмарьов народився 8 серпня 2000 року в селищі Суворове. Після закінчення школи продовжив навчання в Ізмаїльському агротехнічному фаховому коледжі. А отримавши диплом у 2019 році, вступив до лав ЗСУ за контрактом. На фронт пішов з самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Життя Героя обірвалося 17 травня 2023 року на Донеччині. В’ячеслав отримав численні поранення, несумісні з життям, прикриваючи всю свою групу побратимів власним життям, до останнього подиху – розповідала у петиції щодо нагородження захисника орденом Богдана Хмельницького Аліна Бурдига. Вдома на морпіха чекали батько, брат та сестра. Без чоловіка та батька залишилися кохана дівчина та маленька донечка.

«В’ячеслав був турботливим сином та братом, люблячим чоловіком та батьком, вірним другом, щирим українцем. Він хотів, щоб ніхто ніколи з українців не жив в окопах, мріяв домогтися справедливого суду для тих, хто винен у смерті, каліцтвах та інших злочинах проти нашого народу… Людина! І тільки з великої букви – лише так друзі і товариші по службі згадують загиблого Вячеслава. Пам’ять про В’ячеслава живе і житиме вічно в його героїчних вчинках, патріотизмі, жертовності та любові до України», – йдеться в описі до фільму.

 

Фото – з фільму «Чек»

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: Юг.Today

 



Загрузка...