Шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря: СБУ затримала в Одесі агента фсб

Шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря: СБУ затримала в Одесі агента фсб

Служба безпеки України зірвала нову спробу фсб отримати актуальну інформацію про підрозділи українських військ на Одещині затримала в Одесі російського агента, якого цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій, які обороняють морську акваторію та узбережжя південного регіону. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Зазначається, що у зоні особливої уваги ворога також були об’єкти телекомунікації Одещини.

За інформацією Одеської обласної прокуратури, зловмисник діяв під прикриттям: для безперешкодного огляду та фотофіксації об’єктів використовував надані йому представником фсб рф «документи прикриття» – посвідчення члена громадської організації, контролера інфоксводоканалу та журналіста.

За вказівками агресора агент цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і приховано фіксував місця можливої дислокації Сил оборони. Про отримані відомості він у вигляді текстових повідомлень та позначок на картах Google одразу «звітував» до фсб. У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували здійснити по них прицільні ракетно-дронові удари.

В якості винагороди за свої «послуги» ворожий агент розраховував на керівну посаду в окупаційній адміністрації, у випадку захоплення міста.

Про такі плани агресора стало відомо співробітникам СБУ, які своєчасно викрили російського агента і задокументували кожен крок його розвідувальної активності. Фігуранта вдалося затримати «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.  Зокрема правоохоронцями були вжиті комплексні заходи для убезпечення українських військ.

Під час обшуків у фігуранта виявили фейкові посвідчення представника «редакції газети» та місцевого «водоканалу». Також встановлено, що для конспірації злочинної діяльності агент регулярно міняв гаджети та сім-карти.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під варто. Йому загрожує довічне ув’язнення.



Загрузка...