В Ізмаїлі пройшов концерт, присвячений Дню матері(фото)

В Ізмаїлі пройшов концерт, присвячений Дню матері(фото)

«Дякую тобі, Мамо!» - великий святковий концерт під такою назвою відбувся у Ізмаїльський музичній школі ім. М. Чембержі.

19 травня до Дня Матері в Україні та православного свята - Дня святих жінок мироносиць пройшов концерт вокальних класів викладачів Тамари Годованець, Ірини Беркуці, Наталії Смашнікової.
Ведуча концерту - Ірина Ірина Беркуця, викладач вокального відділу музичної школи, співачка та диригент ансамблю та хору.

Розпочався концерт піснею всіх учнів викладачів «Дякую тобі, Мамо!». Далі один за одним талановиті учні дарували свої пісні усім присутнім глядачам: Давид Міхалакі (випускник Тамари Олексіівни) душевно виконав легендарні українські пісні «Рідна мати моя», «Два кольори»; Ліана Онищенко (випускниця Т. Годованець) подарувала публіці справжню насолоду заспівавши відому на весь світ «Аве Марія» під акомпанемент прекрасного концертмейстера Ольги Мельникової.

Запрошеною гостею на святі була відома поетеса Бессарабського краю Таміла Кібкало, яка прочитала свої вірші про улюблений Ізмаїл і подарувала збірки своїх дитячих віршів усім учасникам концерту. А Максим Делі (педагог І. Беркуця) та Богдана Чілік (пед. Т. Годованець) заспівали пісні на вірші Таміли Кібкало.

Концерт продовжився виступом чарівної Юлічки Раци (пед. Наталія Смашнікова); гарний настрій подарувала Варвара Лобанова - лауреат багатьох конкурсів (пед. І. Беркуця); Тимофій Іванюк виконав пісню, яка обʼєднувала усіх присутніх у залі - про любов до музики (пед. Т. Годованець); ніжна Софійка Діденко трепетно заспівала для усіх матусь (пед. І. Беркуця); Машенька Пугачова (пед. Т. Годованець) виконала гарну пісню про маму.

Яскравим виступом здивував Максим Делі (пед. І. Беркуця); а Ірина Фучеджи (пед. І. Беркуця) вразила колоритним вконанням болгарської народної пісні.

Запальна учениця Ксенія Ніколова (пед. Т. Годованець) сильно сподобалася публіці - її приймали дуже тепло!

Проникливим до сліз виступом стала пісня «Росте черешня в мами на городі», яку заспівав Олексій Романов (пед. Т.Годованець). «Мама» - виконала випускниця педагога Наталії Смашніковоі Ніколетта Опря, та під час свого співу у знак подяки за своє життя вручила квіти для своєї мамочки під оплески глядачів.

Випускниця Софія Смашнікова (пед. Т. Годованець) виконала усіма улюблений хіт з кінофільму «Титанік», а Маргарита Плашкарьова, яскрава та талановита учениця пед. І. Беркуці заспівала «Весняний джаз».
Професійним виступом був і спів випускниці Т. Годованець Ольги Димитровоі.

Справжнім подарунком для всіх присутніх та головної винуватиці урочистості, творчої "мами" більшості учнів та їхніх педагогів, стали виступи найкращих учениць Тамари Олексіївни – вже багато років викладаючих вокал у музичних школах Ізмаїла.

Неземний голос Олени Онищенко пролився бальзамом на душі присутніх, її колоратурне сопрано (виконавців такого класу на пальцях можна порахувати навіть у столиці) змушувало серця стискатися від захоплення. Олена присвятила свій виступ улюбленой педагогогині.

Ірина Беркуця, молодий викладач і один із найкращих голосів Бессарабії, співала зовсім в іншому стилі - народному - але не менш приголомшливо! І теж присвятила виступ своєму педагогові - і не було людини в залі, яка б не стала зачарована її співом.

Зі словами привітання виступила директор школи Тетяна Хімченко, яка побажала вихованцям музичної школи подальших успіхів, подякувала високопрофесійних викладачів за проведений концерт.
Тетяна Олександрівна нагородила дипломами і памʼятними призами учасників X регіонального фестивалю - конкурсу «Вінок Дунаю»:
Юлію Раца, Маргариту Плашкарьову, Ксенію Ніколову - диплом учасника; Ірину Фучеджи, Варвару Лобанову - 2 місце; Богдану Чілік - 1 місце;Вокальний ансамбль «Намистечко» (кер. І. Беркуця) - 1 місце.
Дипломами лауреатів обласного конкурсу були нагороджені Ірина Фучеджи - 3 місце;
Богдана Чілік - 2 місце.

Під вигуки «Браво!» фінальним акордом концерту став виступ Богдани Чілік - «Стипендіата Голови Одеської обласної ради обдарованим дітям Одеської області на 2024 рік», яка виконала пісню - побажання «Квітка душа» для щедрих на оплески глядачів.

По завершенню концерту вдячна публіка розходилась не поспішаючи. Лунали слова вдячності, брьонили сльози, були і обійми, і фотографії на пямять з улюбленими викладачами.

Адже професійна вокальна музика піднімає дух, а якщо і заспівана з душею - можна і гори зрушити. Бо, як казав В. Мегре: "Немає в жодній Галлактиці струни, здатної кращий звук іздати, ніж звук у пісні людської душі".

За матеріалами, наданими Ізмаїльською музичною школою ім. М. Чембержі - підготувала Оксана Картельян
Джерело: Місто 24


Загрузка...