Дунайські порти відвідала іноземна делегація: що обговорювали та до чого прийшли

Дунайські порти відвідала іноземна делегація: що обговорювали та до чого прийшли
Партнери України сприятимуть посиленню безпеки морських маршрутів та збільшенню кількості суден, які користуються Українським тимчасовим морським коридором. Про це стало відомо за підсумками візиту членів делегації держав-членів ММО – Естонії, Литви, Молдови та Бельгії, які відвідали порти Одещини. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Регістр судноплавства України та АМПУ.
Як зазначається, іноземні гості ознайомилися з особливостями функціонування українського зернового коридору та роботи Одеського, Ізмаїльського та Південного порту в умовах військової агресії рф проти України, а також з наслідками постійних атак рф на портову та морську інфраструктуру в Одеському регіоні.
Ключовою була зустріч між делегацією ММО та представниками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Адміністрації судноплавства, військово-морських сил ЗСУ, Адміністрації морських портів, Держгідрографії, Регістру судноплавства України, Українського Дунайського пароплавства та іншими офіційними представниками галузі.
Серед основних тем переговорів — обговорення пакету пропозицій з надання міжнародної технічної допомоги для підтримки роботи морського сектору України, його відновлення у післявоєнний період та результати роботи Українського тимчасового морського коридору.
За сім місяців роботи Український коридор перевищив обсяги вантажоперевезень Зернової ініціативи та сягнув довоєнних обсягів експорту з портів Великої Одеси — станом на сьогодні це майже 40 млн тонн.
За результатами переговорів визначено пріоритет: подальше посилення безпеки морських маршрутів та збільшення кількості суден, які користуються Українським тимчасовим морським коридором.
 


Загрузка...