Заплатив двічі: в Ізмаїлі моряка оштрафували за хабар у 800 доларів за успішне складання іспиту

Заплатив двічі: в Ізмаїлі моряка оштрафували за хабар у 800 доларів за успішне складання іспиту

Ізмаїльський міськрайонний суд зобов'язав моряка з Ізмаїла сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень за надання хабаря у 800 доларів голові кваліфікаційної комісії за успішне складання іспиту.

Про це пише Район.Ізмаїл з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень. 

Події мали місце у липні 2023 року. Ізмаїлець, який працює капітаном у приватній компанії, завітав для складання кваліфікаційного іспиту до Дунайського міжрегіонального управління Державної служби морського і річного транспорту та судноплавства України. 

Як зазначено у матеріалах справи, для підписання протоколу про складання іспиту на отримання посвідчення судноводія торгівельного судна моряк зайшов до службового кабінету. Там перебував секретар кваліфікаційної комісії. Він запропонував візитеру вийти до фойє, де моряк передав неправомірну вигоду у сумі 800 доларів США, що на той день складало 29 тис. 254 грн за курсом Нацбанку. Секретар, діючи як пособник, передав грошову «подяку» голові кваліфікаційної комісії.

Дії моряка кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України «Надання неправомірної вигоди службовій особі, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища».

На судовому засіданні моряк повністю визнав себе винним у вчиненні злочину, щиро розкаявся у скоєному. В результаті суд призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.

Джерело: izmail.rayon.in.ua



Загрузка...