В Ізмаїльському районі правоохоронці викрили схему нелегального перевезення осіб до Молдови

В Ізмаїльському районі правоохоронці викрили схему нелегального перевезення осіб до Молдови

Прикордонники Білгород-Дністровського та Ізмаїльського загонів спільно зі співробітниками Нацполіції викрили зловмисника, який займався незаконним переправленням осіб за кордон. Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Правоохоронці на гарячому затримали 55-річного жителя Одещини у місті Рені, під час безпосередньої передачі коштів 26-річним «клієнтом». Ціна поїздки до Молдови складала 3,5 тис. доларів США. У цю суму, окрім супроводу до кордону, входило надання підробленої довідки про працевлаштування на одному з товариств міста Ізмаїл, яке займається пасажирськими перевезеннями. Такий документ підтверджував мету проїзду в контрольованому прикордонному районі в межах транзитної ділянки автодороги «Одеса-Рені». Після того, як «клієнт» на рейсовому автобусі дістався до міста Ізмаїл, його зустрів перевізник та мав доставити до державного кордону, поблизу одного з сіл Ренійської громади.

Переправника затримано в порядку ст. 208 КПК України.Наразі йому оголошено про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 900 тис. грн. Кошти вилучено встановленим порядком.

Повідомляється, що наразі встановлюється коло причетних осіб до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...