Житель Ізмаїла не виконував рішення суду щодо проходження програми для кривдників за знущання з матері: що це йому «коштувало»

Житель Ізмаїла не виконував рішення суду щодо проходження програми для кривдників за знущання з матері: що це йому «коштувало»

Чоловік, починаючи з 2020 року, тричі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства щодо своєї рідної мами, але жодних висновків не зробив і продовжував тероризувати найближчу людину. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Щойно відбувши річний випробувальний термін за вироком Ізмаїльського міськрайсуду від 14.12.2022 року, люблячий син знову прийнявся ображати рідну матір.

Так, 27 грудня минулого року чоловік, знаходячись за місцем свого мешкання, де проживає разом з матір’ю, не пускав останню додому, за що був притягнутий до відповідальності за ч. 1 ст. 173-2  (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За постановою суду домашній тиран за скоєне отримав 5 діб арешту та був направлений на проходження програми для кривдників, передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», на строк три місяці.

Наприкінці січня поточного року правопорушник прибув до Ізмаїльського міського центру соціальних служб, де був ознайомлений про кримінальну відповідальність в разі не проходження програми для кривдників. Однак на цьому його відвідування Центру закінчилось – чоловік умисно ухилився від проходження Програми.

У понеділок, 11 березня Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області ухвалив вирок, визнавши обвинуваченого кривдника винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого  ст. 390-1 Кримінального кодексу України, в умисному ухиленні від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом.

Засудженому належить провести в ізоляції 1 місяць арешту.

Відбуваючи покарання за кримінальне правопорушення проти правосуддя, можливо, син усвідомлює гидоту своїх вчинків стосовно своєї мами.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...