Жінці з Ізмаїльського району потрібна допомога: на складну операцію з видалення пухлини потрібно 100 тисяч гривень

Жінці з Ізмаїльського району потрібна допомога: на складну операцію з видалення пухлини потрібно 100 тисяч гривень

32-річна Аліна Пейчева із селища Суворове потребує термінової операції, у неї виявили новоутворення великогомілкової кістки. Пухлина, яка за медичними термінами називається хондропластомою,  знищує кісткову тканину жінки, через що вона може втратити можливість ходити. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

 У дитинстві Аліна травмувала ногу внаслідок падіння, однак не надала значення через швидке одужання. Чотири роки тому після народження сина вона помітила на місці старої травми невелику пухлину. Жінка думала, що нога може набрякати через навантаження на неї.

Цієї зими у громадському транспорті Аліна вдарила ногу об залізо, а згодом послизнулася та травмувала її знову. Але якщо з першого удару біль пройшов доволі швидко, то після падіння біль не вщухала.

На початку березня матір Аліни наполягла, щоб донька звернулася до лікарні. На УЗД лікар виявив об’ємне утворення правої голені. За його рекомендацією жінка звернулася до сімейного лікаря, який своєю чергою направив її на рентген та консультацію онколога. На жаль, всі побоювання справдилися, причиною болю у нозі є пухлина кістки.

Жінку в терміновому порядку направили до Одеського протипухлинного регіонального центру, де провели ряд обстежень – КТ, МРТ, біопсію. Їх результати підтвердили діагноз – новоутворення передньої поверхні проксимального метадіафіза великогомілкової кістки (хондропластома).

Це доброякісна пухлина, але вона у буквальному сенсі роз’їдає кістку жінки. Наразі лікарі рекомендували пацієнтці не втрачати час та терміново готуватися до операції.

“Лікар сказав, що моя нога як кришталь, один неправильний рух чи падіння може коштувати мені можливості ходити. Тому додому не відпустив. Операцію потрібно робити якомога швидше. Вони пропонують видалити пухлину та взяти матеріал на обстеження. У місцях, де постраждала кістка, встановлять спеціальні пластини, щоб я могла рухатися”, – розповіла Аліна Пейчева.

На операцію необхідно 100 тисяч гривень, для родини жінки це завелика сума. Тим паче кошти потрібно зібрати у короткий термін. В  Одесі Аліну підтримує родина брата, друзі, а вдома на неї чекають батьки, чоловік та маленький синочок. Хлопчик пам’ятає, що мама впала, тому дуже хвилюється, як проходить її лікування.

“Начебто і намагаюсь триматися, але коли Богдан питається, коли повернуся, накриває… Так надовго ми не розлучалися… Ніколи не думала, що у свої 32 роки буду просити сторонньої допомоги, але розумію – самі з родиною ми не впораємось”, – каже Аліна Пейчева.

Без фінансової підтримки лікування жінки під загрозою. Тільки вчасне оперативне втручання збільшує шанси на її здорове майбутнє. Вона хоче гратися із сином, бігати, стрибати та радіти його досягненням. На жаль, зараз цю можливість у молодої мами забрала хвороба.

Бессарабія.UA звертається до усіх небайдужих з проханням надати посильну матеріальну допомогу і підтримати Аліну та її родину у складний період життя.

 Реквізити для надання допомоги:

Картка ПриватБанку 5168 7574 0859 4895 (А.І. Пейчева)

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...