КЕРІВНИЦТВО ІЗМАЇЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ВЗЯЛО УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ ПРОЕКТУ НАЦІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ З ЕНЕРГЕТИКИ ТА КЛІМАТУ

КЕРІВНИЦТВО ІЗМАЇЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ВЗЯЛО УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ ПРОЕКТУ НАЦІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ З ЕНЕРГЕТИКИ ТА КЛІМАТУ
14 березня 2024 року начальник Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Родіон Абашев, перший заступник голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Сергій Проданов, заступниця голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Марина Деной, в.о. керівника апарату Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Світлана Тіткова, начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Ольга Мінюк в режимі відеозв’язку взяли участь в обговоренні проекту Національного плану з енергетики та клімату (НПЕК).
На початку заходу до його учасників звернувся заступник міністра економіки України Олексій Соболев. Він зазначив, що План є стратегічним документом, який спрямований на узгодження енергетичної та кліматичної політики для забезпечення сталого розвитку та відновлення економіки України. Україна, як член Енергетичного Співтовариства та країна-кандидат на вступ до ЄС, зобов'язалася розробити цей План згідно з вимогами європейського законодавства. Процес розробки НПЕКу передбачає консультації з місцевими органами влади.
Муніципальні енергетичні плани – один із ключових інструментів для розвитку енергетики в Україні та є обов’язковою вимогою для органів місцевого самоврядування відповідно до Закону України «Про енергоефективність». Обговорення проєкту НПЕК сприятиме обміну думками з місцевими владами та реалізації енергоефективних заходів і зменшенню викидів парникових газів. Такий підхід підсилює важливість участі громад у впровадженні конкретних енергетичних ініціатив.
Возможно, это изображение 4 человека и текст
Возможно, это изображение 5 человек, люди учатся и текст


Загрузка...