В Ізмаїльському районі рівень захворюваності на грип перевищив середній по Одещині майже на 40%

В Ізмаїльському районі рівень захворюваності на грип перевищив середній по Одещині майже на 40%

За даними моніторингу в Одеській області у період з 4 по 10 березня захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) показник становив 410,8 на 100 тисяч населення та був нижче  епідемічного порогу на 22,7%. Це свідчить про низький рівень інтенсивності епідемічного процесу. Щодо ситуації в Ізмаїльському районі, то рівень захворюваності був вищий за середній по області на 39,5%.

Такі дані наводить Одеський обласний центр контролю та профілактик хвороб, передає Район.Ізмаїл.

У загальній сумі захворілих на ГРВІ питома вага COVID-19 знизилась, порівняно  з попереднім тижнем, і складала 0,6%. Рівень захворюваності на останньому тижні знизився на 50%, у тому числі серед дорослого населення – на 46,1%, серед дітей – на 9 випадків.

Серед захворілих на COVID-19, на відміну від ГРВІ, переважало доросле населення, питома вага якого складала 75%, а серед них  були переважно люди у віці 30-64 роки (до 43%). Показник госпіталізації хворих на COVID-19 знизився  на 7 випадків (18 проти 25).

З початку року на Одещині в цілому зареєстровано 84 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин, з них 7 (до 8,3%) – серед домашніх тварин, 77 (91,7%) – серед диких (лисиці, шакали, дикі коти). В Ізмаїльському районі зафіксовано 10 таких випадків.

Випадків сказу серед людей не було.

Джерело: izmail.rayon.in.ua



Загрузка...