Курсанти ДІ НУ “ОМА” провели спільне заняття з морськими прикордонниками

Курсанти ДІ НУ “ОМА” провели спільне заняття з морськими прикордонниками

Курсанти Дунайського інституту Національного університету “Одеська морська академія” провели спільне заняття з морськими прикордонниками Навчального центру Морської охорони на Одещині – темою стали техніки надання психологічної допомоги під час прояву гострих реакцій на стрес.

Зокрема, моряки та військові розглянули техніки стабілізації психічно-емоційного напруження впродовж дня та техніки самомасажу для зняття стресу. Учасники мали можливість вивчити ефективні методи заспокоєння та підтримки осіб, які переживають стресові ситуації, що дозволить їм краще реагувати в подібних ситуаціях та надавати емоційну підтримку; провели психологічний чекап свого стану, визначили рівень напруги, виснаження та агресії.

Як повідомила кандидат психологічних наук, доцент кафедри навігації і управління судном ДІ НУ «ОМА» Олена Сорока, такі зустрічи носять регулярний характер за рахунок підписаного договору про співпрацю поміж військовими та курсантами: враховуючи чималий досвід, освітяни регулярно організовують практично-орієнтоване навчання для морських прикордонників з тем психології, які можуть допомогти військовим під час службово-бойових завдань.

В кінці заходу учасники обмінялись досвідом та враженнями, що дозволило кожному з них поглибити знання та збагатити свій арсенал технік надання психологічної допомоги в стресових ситуаціях.

Джерело: izmnews.info

 


Загрузка...