Прикордонник Ізмаїльського загону образився, що його не відправляють на передову, та перестав ходити на службу: який вирок ухвалив суд

Прикордонник Ізмаїльського загону образився, що його не відправляють на передову, та перестав ходити на службу: який вирок ухвалив суд

Уродженець села Мирне Вилківської міської громади у березні 2022 року був призваний за мобілізацією до лав ЗСУ та проходив військову службу в Ізмаїльському прикордонному загоні. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Відразу після мобілізації військовослужбовець проходив службу у підрозділі  прикордонного загону на території м. Вилкове, а згодом був переведений до прикордонної комендатури швидкого реагування. Однак чоловік бажав проходити службу у штурмових підрозділах, які з метою захисту України від нападу ворога залучені у бойових діях. Його неодноразові рапорти щодо переводу на передову залишалися без задоволення.

Після чергових вихідних, 19 вересня минулого року військовослужбовець припинив з’являтися на службі. Як він сам пояснив, причиною тому став нервовий зрив, викликаний нездійсненністю мрії. 13 грудня, під час його прогулянки з дівчиною вулицями міста Одеса, чоловіка затримали на підставі ухвали суду, і з того часу він перебував під вартою.

Правоохоронці висунули військовому обвинувачення у нез`явленні вчасно на службу без поважних причин, тривалістю понад три доби, вчиненому в умовах воєнного стану.

В суді обвинувачений визнав себе винним та зазначив, що з погляду закону у нього не було поважних причин не з`являтися на службу.

Напередодні Міжнародного жіночого дня Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області ухвалив рішення у справі.

За вироком суду військовослужбовець найближчі 5 років проведе за ґратами.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...