На Одещині фіксується зростання захворюваності на скарлатину, є летальний випадок

На Одещині фіксується зростання захворюваності на скарлатину, є летальний випадок

В Одеській області спостерігається зростання захворюваності на скарлатину. Медики це пов’язують з черговим циклічним підйомом. Зазначається, що останній циклічний підйом реєструвався у 2014 році, коли захворіло 355 осіб.

Про це повідомляють в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

У 2023 році було зареєстровано 182 випадки захворювання на скарлатину,що у 2,6 разів більше, ніж у 2022 році. Переважно хворіли діти до 17 років (97%) і найбільш уразливою серед них, як і в минулі роки, була вікова група – 5-9 років (56%). Випадки скарлатини реєструвались практично на всіх адміністративних територіях.

У поточному році зареєстровано 61 випадок скарлатини серед дітей, у тому числі один летальний від ускладнень.

Скарлатина — гостре антропонозне інфекційне захворювання групи стрептококових інфекцій, яке проявляється інтоксикацією, гнійним ураженням мигдаликів ротоглотки та характерним висипом.

Специфічне лікування скарлатини відсутнє. Діагноз ґрунтується на епідеміологічних даних, характерній клінічній картині та лабораторних дослідженнях.

Профілактика захворювання полягає у ранньому виявленні та ізоляції джерела інфекції. Хворим на скарлатину слід перебувати в ізоляції до 24 годин після отримання першої дози антибіотика. Якщо антибіотик не призначали, ізоляція має тривати протягом 21 дня.

Джерело: yug.today



Загрузка...