СБУ заблокувала телеграм-канал, який інформував про місця вручення повісток військовозобов’язаним на Одещині

СБУ заблокувала телеграм-канал, який інформував про місця вручення повісток військовозобов’язаним на Одещині

Кіберфахівці СБУ заблокувала телеграм-канал, який перешкоджав мобілізації громадян призовного віку на Одещині. Ресурс «інформував» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Про це повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

Зокрема учасники каналу «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Відомості про «локації» перебування працівників ТЦК публікувались в он-лайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. 

Під час оперативних заходів кіберфахівці СБУ встановили особу адміністратора телеграм-каналу. Йому повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки нагадує, що за такі дії законодавством передбачена кримінальна відповідальність за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув’язнення.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...