На Одещині через недбалість екскерівника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу зникло судно

На Одещині через недбалість екскерівника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу зникло судно

На початку 2021 року під час реорганізації установи начальник взяв на баланс швидкісний катер з двигуном в комплекті з автомобільним причепом загальною вартістю 561 270 гривень. Акт прийому був складений, але посадовець керівної ланки не визначив документально особу з повною індивідуальною матеріальною відповідальністю за цінне майно та його місце зберігання. Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Відтак, нехтуючи своїми службовими обов’язками, він не вжив жодних заходів щодо збереження водного судна та його складових. Це призвело до зникнення майна. Факт нестачі було виявлено під час інвентаризації через місяць після звільнення керівника.

Протиправні дії колишнього начальника установи були підтверджені державним аудитором, а в подальшому і висновком призначеної слідчими судово-економічної експертизи.

«На підставі зібраних під час досудового слідства доказів ми під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігуранту обвинувачення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розміри 60 560 гривень, які він вже вніс. Обвинувальний акт скеровано до суду. Скоєне чоловіком правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 гривень або без такого», – розповів начальник слідчого підрозділу відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 Олег Зощук. 

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...