У Болграді визначилися з новою назвою парку ім. Пушкіна

У Болграді визначилися з новою назвою парку ім. Пушкіна

Сьогодні в Болграді відбулись громадські обговорення з питання перейменування парка ім. О. С. Пушкіна – об’єкта природно-заповідного фонду, парка – пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення. Про це повідомили у Болградській міськраді, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

За підсумками відкритого голосування за надані три пропозиції 64 з 79 голосів було віддано за варіант «Болградський міський парк», що було запропоновано трудовим колективом Одеського обласного центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю в м. Болград Одеської обласної ради.

Вісім голосів отримав варіант Анастасії Семенюк – «Перлина Ялпугу» та сім учасників громадського обговорення проголосували за колективну пропозицію Тетяни Туфекчі, Інни Гіневської, Ніни Гейко та Анастасії Яланжи – «Болградський народний сад».

«Дякую кожному за ваші думки та пропозиції. Бажаю усім нам Перемоги, що принесе мир та довгоочікуваний спокій! Нехай закінчиться війна, а наш парк залишиться місцем сили для кожного, хто хоч одного разу побуває в ньому», – зазначив наприкінці заходу Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Нагадаємо, перейменування цього об’єкту топонімії в Болграді відбувалося на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії», який набув чинності 27 липня 2023 року. Більш детальне пояснення про необхідність перейменування парку – за посиланням.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото –  Вікіпедія

Джерело: yug.today



Загрузка...