У селі Ренійської громади завершують роботи щодо запобігання підтопленню вулиць та пошкодження доріг внаслідок природних явищ

У селі Ренійської громади завершують роботи щодо запобігання підтопленню вулиць та пошкодження доріг внаслідок природних явищ

У селі Долинське Ренійської громади завершують роботи з очищення каналів водовідведення, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Протягом декількох останніх років частину вулиць цього населеного пункту через зношування і руйнування дренажної системи регулярно підтоплювало після проходу великих об’ємів води — зливи, паводку тощо. І до останнього часу ситуація тут залишалася критичною: проїзна частина розбивалася вщент, що викликало значні ускладнення під час дорожнього руху.

Журналістка «Юг.Today» поспілкувалася зі старостою села Долинське Тетяною Дога, яка розповіла, що канали чистяться завжди, адже через сильні дощі у селі змиває дорогу.

«У липні 2023 року у нас знову змило дорогу. У нас не всі дороги заасфальтовані. Десь просто щебінь в перемішку із землею. І кожного разу, коли сильні дощі, цей щебінь йде вниз. І ми кожного разу її підіймаємо вгору технікою. По-іншому ніяк», – пояснила староста села.

Три року тому навколо села вже копали канали, але старі потребують очищення.

Зокрема через цю проблему страждали вулиці Шкільна, Миру (колишня Піонерська) та Танкістів.

Як нам повідомив голова Ренійської громади Ігор Плєхов, необхідні роботи із запобігання цієї проблеми фінансуються з бюджету громади та вже на завершальному етапі. Для цього було залучено два екскаватори та водії – також від громади.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – надала староста села Долинське Тетяна Дога

Джерело: yug.today



Загрузка...